Budi ono što jesi!

2

Budite ono što jeste bez obzira na to šta svet od vas očekuje.

Ti, koji si izdvojio vreme da ovo pročitaš si upravo taj koji upravlja svojim životom. Jednako si vredan poput svakoga ko te okružuje. Spoznajom da smo svi isti i da nas razlikuje samo način na koji funkcionišemo sebi stavljamo jasno do znanja da je tolerancija prema drugima i tolerancija prema sebi jedan od ključeva sa kojim možemo uploviti u lakšu i lepšu pustolovinu.

Pustolovinu započinjemo u novoj zemlji gde shvatamo da smo jedinstveni i neponovljivi. Jedinstvene ideje, jedinstveni koraci i jedinstvene spoznaje u tako velikom i jedinstvenom svetu.

Ukoliko želite otvoriti naredna vrata, morate prvenstveno raditi na sebi kako bi se mogli menjati.

Ne želim pogrešno da me shvatite, ne pričam vam o svetu u kome je sve savršeno. Naprotiv pričam vam o svetu gde postoje milioni ,,boljih” i milioni ,,lošijih” od vas.

Svako prati svoj put i razvija svoj potencijal. Ni sa kim se nemojte porediti. Uhvatite svoju zvezdu i pratite svoj put.

Mi posmatramo svet oko sebe, donosimo zaključke i njima se povinujemo.

Želim da skinete tu prividnu masku posmatranja sveta i usmerite posmatranje na sebe. Osmotrite dobro sebe i postavljajte pitanja sebi. Ako vam je teško da se zamislite, stanite ispred ogledala i upitajte se ko ste. Koji su vaši snovi? Šta činite da ih ostvarite i ključno pitanje, šta ćete danas,  sutra i svakog narednog dana učiniti kako bi ih ostvarili?

Živite život punim plućima, imajući jednako razumevanja prema sebi kao i prema drugima. Ne dozvolite sebi da se upoznate sa mnogim vama bitnim ljudima, a zanemarite upoznavanje sa samim sobom.

Ne dozvolite sebi da kritikujete druge zato što su to što jesu. Volite i upoznajte sebe na najbolji mogući način, jer upravo to su vrata u taj čudesan svet za kojim tragate.

 
 

O Autoru

Josipa Pfend

Pisac i edukator u oblasti ličnog rasta i razvoja

2 comments

Post a new comment