Jelena Sekulić Maksimović:,,Kako sam dohvatila Zvezde.”

0

Dama koja je prevazilazeći svoje strahove danas jedna od onih koji nas svakodnevno inspirišu i motivišu da budemo ono što jesmo. Iz dana u dan svojim primerom podstiče nas da kreiramo radostan i ispunjen život, kakve god da on prilike donosi. Svojim osmehom pleni, dok pozitivnom energijom ne ostavlja ravnodušnim nikoga ko se sa njom susretne. Danas možete je sresti u ulozi predivne supruge, majke dvoje predivne dece i motivatora koji će vas sa sigurnošću osmehom namamiti da kročite u taj predivan svet koji i ona sama kreira. 

Za sebe kaže da je večito dete koje veruje u život, Boga i ljubav, dok nas sa osmehom podseća da smo svi rođeni poput pobednika.

U nastavku intervjua imate priliku upoznati Jelenu i uživati u njenim predivnim savetima.

1. Šta Vas je nateralo da potražite svoje mesto među Zvezdama?

Razni događaji nas podstaknu da se zapitamo KO SAM JA? Posle depresije, nezadovoljstva na  svakom polju u životu pitala sam sebe odakle ja tu, a duboko u sebi sam znala da ovaj život mora da je više od onoga što sam trenutno živela. U tom trenutku, sam krenula na životno putovanje ka zvezdama.

2. Da li ste ispunili svoje snove i dohvatili neku od Zvezda za kojom tragate?

Cela poenta rada na sebi je samo putovanje. Moji snovi su moja pesma u kojoj uživam u svakoj noti. Moji snovi su tako veliki da ponekad pomislim da mi trebaju dva života. Dohvatite jednu zvezdu i shvatite, da je cela svrha sanjanja u traganju. Kada krenete ka zvezdanom nebu, shvatite čemu ciljevi ako ih ne podelite sa drugima i ne učinite dobro svetu. Ja sam na tom nebu i svaka zvezda mi je na dohvat ruke. To je uspeh.

3. Šta je onošto Vas je teralo da iz dana u dan prevazidjete prepreke, umesto da slegnete ramenima i to opravdate rečenicom,,nije mi dan”?

To je trenutak kada sam preuzela odgovornost za svoj život. Lepota izbora je najlepša u odgovornosti. Postala sam svesna da ne postoji NE MOGU, samo ŽELIM ili NE. Iskrenost prema sebi je presudna. Izgovori tada gube smisao.

4. Koliko su velika odricanja na samom putu ka sopstvenom uspehu?

Mišljenja sam da ne postoje odricanja ili žrtve, sve je pitanje discipline. Svesnosti svakog trena da sam došla na ovaj svet da živim najbolju verziju sebe i da sam dužna sebi da istrajem u tome. Tako smo se svi zarekli pre nego što smo zakoračili na ovaj svet. DA LI SAM VREDNA CILJA? Je pitanje koje budi ljubav prema sebi i svesnost.

5. Kako ste se osećali kada ste shvatili da ste dohvatili Zvezde i da sve godine mukotrpnog rada ipak su se isplatile?

Mir. Za taj osećaj vredi disati i živeti svakog trenutka.

6. Kada se osvrnete na sam proces putovanja ka svom cilju, koliko ste imali podrške od okoline i koliko je ona Vama tada bila potrebna ili značajna?

Moj suprug je moja najveća podrška u porodici i poslu. Na početku sam imala samo njegovu podršku svi ostali su nestali. Hvala im. Danas znam jednu stvar menjajte svoje okruženje ako

želite drugačiji život. Ne plašite se da ćete ostati sami, divni ljudi su svuda oko vas. Vreme je da ih upoznate.

7. U čemu pronalazite svakodnevnu inspiraciju ? Šta je ono što Vas “pokreće”?

U zahvalnosti, osvestiti je za sve dobro i loše u životu. Svakog dana se zahvaljujem što radim ono što me inspiriše. Divan život, zar ne? I najlepše od svega što je svima dostupan.

8. Ko je imao najveći uticaj u vašem životu dok ste pronalazili svoje Zvezde?

Knjige su moj najveći pokretač u radu. Milena Savic moj mentor u Inge Rock Academy Global, i Nada Bučević, jako se divim njenom radu.

9. Kako vidite Vašu ulogu i svoje mesto pod ovim nebom?

Svi smo mi duše koje su došle po svoje iskustvo, i lekcije o ljubavi prema sebi . Dotaći jedno ljudsko biće u dušu, podstaći ga krene napred je najlepši osećaj na svetu. Za to živim, da inspirišem druge da je svo znanje u njima, moja uloga je da im pokažem da je moguće.

10. Šta su za Vas bili najveći izazovi dok ste otkrivali svoje potencijale?

Pobediti sebe, prihvatiti i zavoleti. Prihvatiti svoje vrline i mane, i razumeti ih. Danas znam da u svakom trenutku ja dajem najbolje što znam i umem, a to me podstiče na stalnu edukaciju. To je esencija ljubav prema sebi.

11. Kada bi Vas neko pitao da mu ispišete recepat za srećan život, kako bi to izgledalo? 

Pomešati zahvalnost, ljubav prema sebi, razumevanje, radost i u sve to dodati veru u neograničenim količinama. Sve je kako treba da bude, ako nije dobro, znači nije kraj.

12. Šta biste izdvojili kao prekretnice u svom životu ili momente koji su oblikovali Vaš život?

Kada sam dotakla dno, besparica,depresija, razvod roditelja… Trenutak kada više nisam mogla ni da sažaljevam samu sebe, to je najveći trenutak buđenja. Žena u ogledalu prekoputa mene nisam bila ja. Tada sam donela odluku da je vreme za promene. Nisam imala više ništa da izgubim, takva stanja su najveći pokretač u životu.

13. Šta biste poručili ljudima koji još uvek nisu uspeli da pronađu sebe i odluče se za svoj budući životni put?

Da veruju u čaroliju života i da ne odustaju. Život menjaju oni koji su istrajni. Da shvate da ulaganje u sebe je jedina sigurna investicija. Znanje je uvek moć.

14. Šta za Vas predstavljaju Zvezde koje ste dohvatili i koje tek planirate dohvatiti?

Igru. Ja sam neko ko je večito dete i taj deo sebe obožavam. Ja sam dete koje veruje u život, Boga i ljubav, i za dete ništa nije nemoguće, zar ne?

15. Šta je bitno da promenimo kod sebe kako bi dohvatili svoje Zvezde?

Rekla bih da je potrebno da se podsetimo ko smo mi. Rođeni smo kao pobednici. Rođeni smo voljeni i bogati samo je vreme da se toga prisetimo.

16. Koja je Vaša poruka onima koji se nalaze na putu ka tome da uhvate svoje Zvezde?

Predugo ste bili u čekaonici života, vreme je da spakujete kofere i krenete ka zvezdama. Ne dozvolite da vam govore kako treba da živite. Dugujete sebi da živite kako želite! To pravo ste stekli rođenjem.

Ono što je bilo juče samo je uspomena. Ono što će se desiti sutra je očekivanje. Ako živiš danas svako juče je san, a svako sutra vizija nade. Svakog dana možeš krenuti ispočetka, to je lepota ovog života.

Za sve one koji se pitaju gde se mogu više informisati o Jeleninom radu, evo par linkova:

Facebook profil https://www.facebook.com/profile.php?id=100003351542625&lst=100012338550335%3A100003351542625%3A1489663221

Facebook stranica https://www.facebook.com/jsmaksimovic/?pnref=lhc

NAŠI RODITELJI I MI <3

Publicerat av Jelena Sekulic Maksimovic den 31 januari 2017

 

 

O Autoru

Josipa Pfend

Pisac i edukator u oblasti ličnog rasta i razvoja

No comments

Preispitaj svoja uverenja

Ponekad se zaista začudite kada vam život ispiše isti scenario iznova i iznova. Svakom novom pobedom potapšete se po ramenu ošekivajući ,,nešto bolje”. Šta god ...