Kada sam zaista počeo voleti sebe

0

„Kada sam počeo da volim sebe, shvatio sam da sam uvek i u svakoj datoj situaciji na pravom mestu i u pravo vreme.

Razumeo sam da je sve sto se događa ispravno. Od tada sam mogao biti miran.

Danas znam, to se zove POVERENJE.

Kada sam počeo da volim sebe, shvatio sam koliko može da uvredi nekoga kada pokušavam da ga nateram na nešto što ja hoću, iako znam da trenutak nije pravi i da osoba nije spremna za to.

Danas znam, to se zove POŠTOVANJE.

Kada sam počeo da volim sebe, shvatio sam da su emotivni bol i tuga Samo upozorenja da ne smem da živim protiv sopstvenih uverenja.

Danas znam, to se zove AUTENTIČNO POSTOJANJE. 

Kada sam počeo da volim sebe, prestao sam da žudim za drugim životom i video sam da je sve oko mene samo podsticaj za boljim. Danas znam, to se zove ZRELOST.

Kada sam počeo da volim sebe, prestao sam da sebi uskraćujem slobodno vreme i da stalno skiciram nekakve veličanstvene planove za budućnost. 

Danas radim samo ono u čemu uživam i što me zabavlja, što volim, i od čega se od srca smejem na moj način i u mom ritmu.

Danas znam, to se zove ČASNOST.

Kada sam počeo da volim sebe. Pobegao sam od svega što nije zdravo za mene. Od ždranja, ljudi, stvari i situacija, od svega što me spušta i odvlači dalje od mene.U početku zvao sam to zdravi egoizam.

Danas znam to je LJUBAV KA SEBI.

Kada sam počeo da volim sebe, prestao sam da želim da sam uvek u pravu, iako sam ruku na srce manje grešio.

Danas znam, to se zove SKROMNOST.

Kada sam počeo da volim sebe, prestao sam da živim u prošlosti i da brinem za budućnost. Sad živim samo u ovom momentu u kojem se sve događa.

Tako živim svaki dan i zovem to OSVEŠĆENOST.

Kada sam počeo da volim sebe, prepoznao sam da me moje razmišljanje može učiniti jadnim i bolesnim, ali kada sam tražio podršku srca um je postao važan partner.

Danas tu vezu zovem MUDROST.

Ne treba da se plašimo predstojećih svađa sukoba i problema sa nama i drugima, jer čak i zvezde ponekad lupe jedna u drugu i stvore neke nove svetove.

Danas ja znam,TO JE ŽIVOT!“ 

Čarli Čaplin

O Autoru

Josipa Pfend

Pisac i edukator u oblasti ličnog rasta i razvoja

No comments

Srećna Nova 2017. godina

Novogodišnja noć sa sobom donosi divne čarolije koje proživljavamo. Svako od nas u nju je ušao sa željama i magijom koju je doživeo kada je otkucala ...