Ne slušaj Anu Bučević ne radivši ništa, već čini ono što ti govori tvoj glas dok je slušaš!

4

Znate li šta je fascinantno posmatrajući milione nas koji sve više želimo promenu? Većina, velika većina samo sluša. Da, pitaćete me , kako to misliš sluša? A ja ću vam odgovoriti, sluša i NIŠTA ne radi!

Ne moram vam predstavljati ovu čudesnu osobu u svakom smislu te reči, mada iz dubokog poštovanja prema njoj predstaviću  vam je onako kako je ja vidim svojim očima. Anu nisam poput nekih započela slušati na samom početku mog ličnog usavršavanja, ona se pojavila nakon nekih radionica koje sam posećivala. Sa velikom radoznalošću, jer tada već uveliko donosim odluku da radim na sebi, počinjem da istražujem ko je ona, i počinju moji prvi susreti. Gledajući njene video klipove, ona je pričala dok sam ja zapanjeno slušala i u sebi mislila, ona ovo priča, a ja ovo živim. Možda će vam to delovati suludo, ali da duboko u sebi nosila sam želju, misiju i ljubav koja me je vodila, a ako malo bolje oslušnete ono o čemu vam priča, onda ćete to prepoznati i vi u svakom njenom tekstu, obraćanju vama i knjigama.

Usavršavam se ja, usavršava se Ana, usavršavaju se milioni nas ali… Suštinski problem je idalje tu, samo slušate, ne radite, ne živite i ne osećate! Zašto sam ovaj tekst posvetila Ani, iako postoji još mnogo onih koji se bave sličnim stvarima? Uz dužno poštovanje svima, Ana je osoba koja je uspešna zahvaljujući tim osobinama koje ima u sebi, koje je pratila i koje danas prenosi na hiljade i hiljade nas, a većina nemo sluša, i ,,tapka” gledajući u Anin prelepi ambijent u kući. Probuđeni su samo oni dragi moji, koji pored ambijenta vide godine i godine rada da se to dovede do neke perfekcije koju je ona zamislila.

NEMA PREFEKCIJE BEZ RADA. Doslovno pljunete na svaki svoj rad mislivši da sedenjem i kukanjem za boljim sutra nešto donosi. Toliko video klipova imate pred sobom, dok zapisujete nešto u svoje sveščice samo zato što i Ana piše. Ana piše svoje želje , kreira svoje manifestacije na svoje načine. Umesto što užurbano zapisujete u sveske njene seminare, zastanite i razmišljajte šta radite u životu, šta činite da biste išta menjali, kako se osećate dok vam ona priča, a ne samo da nemo slušate i zapisujete. Pišite svoje emocije , svoje snove i ciljeve, a euforiju koju osećate tada dok je slušte morate osetiti svaki put kada hrlite za svojim ciljem. Ako nemate žara u sebi -nemate ničega, osim pepela koji se tek ponekad zakovitla u vama na kojem seminaru, ili dok izgovarate već napamet ponavljane tehnike.

Posmatrajući one koji prate ličnosti poput Ane Bučević primetila sam da postoje oni koji doslovno hrle za njenim snovima. Poistovećivanje sa učiteljem nije toliko vidno u samom početku, vi slušate, slušate, usvajate, pa onda dođe vreme kada je potrebno da znate šta želite. Kočnica, nedostatak samopouzdanja i ulazite u proces postepenog prisvajanja tuđeg života. Zaslepljeni idealima osuđeni smo na besciljno lutanje. I kao što je Ana jednom divno objasnila, niko nije hteo biti Ana kada se borila sa mnogim izazovima, a sada bi mnogi to prigrlili za sebe ili odmahnuli rukom rekavši ,,LAKO JE NJOJ”. E to, to kada vam se desi, verujte na reč pravi je trnutak da se trgnete!

Pružite sebi mogućnost da učite od nje, pružite sebi priliku da je upoznate, čitajte njene knjige, ali sve to u svrhu ličnog samorazvoja, ne zato što je Ana tako kreira ili je tako rekla u svom novom videu. Govorili su vam roditelji, prijatelji, porodica… Pobegli ste od toga da bi sada slušali šta Ana govori? Ne, pobegli ste od toga, da biste živeli, i učili kako sebe da usavršite na način koji vama odgovara, to ne mora biti način na koji je Ana proživela. To vama može biti dodatna motivacija da istrajete pronalazivši svoje puteve i otkrivajući svoje snove.

Ona ispisuje svoju priču pomagajući vam da ispišete svoju, ne tumačite to tako što ćete joj otimati mastilo već si nabavite svoje!

 

 

 

O Autoru

Josipa Pfend

Pisac i edukator u oblasti ličnog rasta i razvoja

4 comments

Post a new comment