Preispitaj svoja uverenja

0

Ponekad se zaista začudite kada vam život ispiše isti scenario iznova i iznova.

Svakom novom pobedom potapšete se po ramenu ošekivajući ,,nešto bolje”. Šta god da kažete, šta god da uradite, šta god da sebi obećate, nešto neobjašnjivo iznova vas uvuče u istu dramu koju uspete da sagledate tek kada se zavese spuste.

Prekasno… zar ne?

Zavese su pale, potpun mrak vas navodi na razmišljanje i preispitivanje. U tom mraku gde ste skloni da okrivite sebe, okrivite druge, okrivite okolnosti. U svom tom preispitivanju koliko god se trudili, na kraju svesno ili nesvesno prepustite se uverenjima koja vas prate od detinjstva.

Način tvog života piše isti scenario jer ti si pisac…

Vaša uverenja određuju vaše emocije. Nijedan događaj sam po sebi nije srećan ili tužan. Vi ga činite srećnim ili tužnim. Vi ispisujete prve stranice i vođeni sopstvenim emocijama dopuštate da vam magla okuje vidike.

Mnogi život prožive u iluziji i sebe vide kako koračaju pravim putem, dok zaslepljeni neznanjem o uverenjima ne vide tu prisutnu barijeru. U tom ništavilu postajemo robovi sopstvenih životnih uverenja koja nismo u stanju da preispitamo nego već predpostavljamo da naše misli, emocije i ponašanje odgovaraju objektivnoj realnosti.

 

Kada ovo prepoznate i shvatite, uhvatili ste se za prava vrata, kada otvorite ta vrata dočekuju vas pitanja i izazovi koje morate prevazići. Koja su to uverenja koja vladaju vama, koja su to uverenja u vama sakrivena i sapliću vas ka cilju i ostvarenim željama, sve su to pitanja na koja morate sebi odgovoriti pre nego zakoračite u nove životne misije.

O Autoru

Josipa Pfend

Pisac i edukator u oblasti ličnog rasta i razvoja

No comments