Put sudbine

0

Čudan je put sudbine.
Isprepleten je skretanjima koje ponekad vode u nama potpuno nepoznatom pravcu.Često mi se dešavalo da pomislim kako je onaj najmanji putokaz poznat mome srcu ispravan,  i kada slutim kuda će me odvesti ples života, neki iznenadni preokret odvede me u potpuno drugi beskraj. Do tada neviđen, neistražen i meni nepoznat.

Tu ponovo počinje moje otkrivanje, ponovno upoznavanje sa jednom prostom činjenicom koju često zaboravljamo, koliko je svaka nit našeg puta istkana čarobnim putem koji je predodređen da nam dođe  kako bi nešto novo naučili o svetu i o sebi samima.


Treba obrisati sa očiju prividnu površnosti i shvatiti kako svaki naš korak nije beznačajan , on nas uvek vodi u smeru koji je najbolji za nas i naš razvoj. Svaki impuls, svaka najmanja misao utkani su u te korake koji nam se katkad čine kao besciljno lutanje.

Jednom pročitah da je neko rekao ,,Jedina je istina, da su putevi određeni našim najdubljim željama i najdubljim osećajima.” A ono što bih ja dodala je to da taj put činimo nesigurnim samo mi sami.Naša neverica sputava nas da jasno koračamo njima pripisujući krivicu na te puteve ili ljude koji se zadeze u njima.

Previše je fantastična ta istina i mi odbijamo videti koliko zaista možemo.Iza nas smo ostavili hiljade godina evolucije, borbe, zatvaranja očiju i straha od preuzimanja odgovornosti za vlastitu sreću. Dozvolivši da godine učine svoje, poput male dece igramo se sakrivanja, zaboravljajući na činjenicu da tako bežimo od samoga sebe i svojih snova.

Rođeni smo da bi te snove ostvarili! Jedini kompas koji vodi u tom smeru je naše srce, i ono nepogrešivo uvek pokazuje pravi put.

Ne dozvolite sebi da ostavite svoj kompas daleko od sebe. Ne sumnjajte u sebe i svoje snove. Nepoverenja vašeg uma je uticaj okoline a ne vas samih.

Ne dozvolite sebi da taj kompas zaboravite jer on je uvek u vama.
Ne živite u strahu jer on ništa nije dobro doneo po vas.

Sledite svoj put sudbine smelog uma i otvorenog srca.

O Autoru

Josipa Pfend

Pisac i edukator u oblasti ličnog rasta i razvoja

No comments