Sledi svoju strast i hrabro koračaj ka svojim snovima

0

Da li smo na ovaj svet dosli slučajno ili smo tu sa nekim razlogom?Da li smo došli ovde da životarimo i radimo ono što ne volimo, eto čisto da bismo preživeli ili postoji neki dublji smisao života?

Verujem da smo svi ovde sa razlogom i da nije reč ni o kakvoj slučajnosti, ali mi vrlo često imamo takav osećaj jer dugo godina smo proveli živeći po tudjim pravilima i ispunjavajući očekivanja drugih da smo potpuno zaboravili ko smo i koja je to naša svrha.

Ako hoćemo da zaista živimo ispunjen i srećan život moramo da pronadjemo šta je to što bismo mi voleli da radimo, koja je to naša strast, šta nas pokreće i inspiriše  da hrabro krenemo tim putem. Jer sve dotle dok pristajemo da budemo ono što nismo i da se osećamo kao žrtva svoje okoline i društva, vodićemo jedan osrednji i besmislen život smatrajući da nam je takva sudbina i da moramo da se nosimo sa tim.

Mnogi misle kako oni nemaju nikakvog talenta i nemaju šta da pokažu, a u stvari samo se plaše da kada bi krenuli tim putem ne bi bili prihvaćeni. Zato im je lakše da rade  ono što ne vole, makar su tu sigurni, nego da krenu putem svojih snova i dožive razočaranje i neuspeh.

Sigurna sam da na svakom putu postoje odredjeni izazovi i prepreke, ali da ne postoji nešto kao što je neuspeh, jer ako smo spremni da se borimo i ne odustajemo od svojih snova uspećemo da savladamo svaku prepreku i da je pretvorimo u svoju pobedu.

Prepreke su zato tu i njihov smisao jeste da nas ojačaju i poguraju u pravcu ostvarenja svog cilja, jer kada ih savladamo mi dobijamo snagu da nastavimo dalje i na svakoj sledećoj bivamo sve jači i hrabriji.

Dakle upornost i neodustajanje od cilja je ono što sigurno vodi do uspeha. Medjutim ako ispunjavate tudje ciljeve teško da ćete ikada uspeti jer nedostatak motivacije oboriće vas na nekoj od prepreka i blokirati za dalji napredak ili ćete možda i dostići odredjeni cilj u materijalnom smislu ali ćete osećati duboku prazninu u sebi, jer to nije vaš smisao .

Zato je jako bitno da pronadjete svoju strast i da sledite svoje srce, a onda da hrabro koračate putem svojih snova i nikada ne odustanete.

Zapamtite da ste ovde da ostvarite svoju svrhu, a ne tudje želje,samo slušajte svoj unutrašnji glas i pustite ga da vas vodi, ma šta ovi drugi glasovi oko vas pričali.

Život čeka na vas, počnite da ga živite.

O Autoru

Tamara Radoja

Ja sam neko ko je zakoračio na put svojih snova i sluša svoje srce, a ne okolunu.Odlučno idem napred i sledim svoju strast sa ogromnom željom motivišem druge kako bi slobodno krenuli putem svog srca. Jer je to uvek pravi put za nas.

No comments

Njeno veličanstvo, mašta…

Česti su bili moji pokušaji da je dohvatim, da je dozovem, da na tren osetim čaroliju. Sanjajući ona je dolazila, odlazila i podsećala me da budem ...