Šta čekate?

0

Sve dok krivicu svaljujete na druge, sopstvene greške se iznova ponavljaju. Vraćaju se poput najstrašnijeg košmara. Tu su! Vrtlog se ne zaustavlja. Zaustaviće se onda kada shvatite da vi  upravljate tim vrtlogom. Vi ste ti koji ga stvarate, vi ste ti koji ga kreirate i jedino ste vi ti koji ga možete zaustaviti.

Svaka misao utkana je u vas i njoj se povinujete. Proces kada osvestimo robovanje mislima koje smo utkali u nas, prihvatanje novog početka ume biti bolan. Samo priznanje godina robovanja urežu vam se poput ožiljka, ostavljajući iza sebe protraćene godine. Sada kada znate da je odgovornost na vama, zadatak vam je prihvatiti sebe i ohrabriti se za nove početke.

Učite na greškama, jer upravo greške vam pomažu da shvatite kako menjate svet bojeći ga sopstvenim bojama. Greške su tu da vas opominju i nauče važnim lekcijama na kojima ste poklekli ranije. Ukoliko ste se toliko zavukli u mišiju rupu i greške posmatrate poput svoje svakodnevice, sada je vreme da se trgnete.

Onog momenta kada okrivite nekog drugog, kako vas je nagovorio, ubedio, prevario i pripišete još koji glagol uz ovo, zastanite i promislite. Ko vas je upravo na sve to naveo? Pa vi ste ti! Sami ste odlučili da nešto uradite ili ne. Sami donosite zaključke da li je nešto dobro po vas ili ne. Odgovorni ste i zaslužni za ono šta se dešava oko vas.

Velike su želje za kreiranjem sudbine, dok pred izazovom pobegnemo. Kada na scenu nastupi odgovornost tada treba kreirati, a ne pred njom bežati. Svakodnevnom disciplinom i odgovornošću možete raširiti krila ka univerzumu o kojem sanjate.

Kada raširite krila ne zaboravite da tek tada kreće novo putovanje, gde vam je novi zadatak naučiti da letite. Naučiti da se vinete u visine i pronađete balans u svemu što radite. Naučiti da sanjate nakon godina lišenih snova koji su gurani pod tepih.

Izazovi su pred vama. Šta čekate?

 

 

O Autoru

Josipa Pfend

Pisac i edukator u oblasti ličnog rasta i razvoja

No comments

14 osobina uspešnih ljudi

Napoleon Hil je američki autor koji je najviše stvarao početkom 20. veka. On je jedan od osnivača modernog pravca literature o ličnom uspehu, a knjiga ...